Education is the most powerful weapon which you can use to change the world (Nelson Mandela)   It is the mark of an educated mind to be able to entertain a thought without accepting it (Aristotle)   Education is the best friend. An educated person is respected everywhere. Education beats the beauty and the youth (Chanakya)   Develop a passion for learning. If you do, you will never cease to grow (Anthony J. D'Angelo)

Winter Timings (2015/16)-APSAC Fort Road

 

                                                                                

      Pre-School

       Winter Timings (2015–2016)

 

 

                                                                                        Timings

 

Class PG

 

08:30 –12:30

 

4 hrs

 

Class KG

 

08:00 –12:30

 

4 ½ hrs

 

Class –PREP

 

 

Periods

 

Timings

 

Duration

 

Class Assembly

 

08:00 –08:15

 

15 mins

 

1st  Period

 

08:15 –08:55

 

40 mins

 

2nd  Period

 

08:55 –09:35

 

40 mins

 

3rd  Period

 

09:35 –10:15

 

40 mins

 

4th  Period

 

10:15 –10:55

 

40 mins

 

Break

 

10:55 –11:15

 

20 mins

 

5th  Period

 

11:15 –11:55

 

40 mins

 

6th  Period

 

11:55 –12:35

 

40 mins

 

7t h Period

 

12:35 –01:15

 

40 mins

 

 

Note:  Zero periods will be created during Check Point weeks on Monday, Wednesday and Friday (Refer to Academic Calendar).

 

                                                           Winter Timings (2015-2016)

                                               Class – I to IV (Monday to Thursday)

 

 

 

Periods

Timings

Duration

 

Class Assembly

 

7 :45 – 8 :00

 

15 mins

1st  Period

 

8 :00 – 8 :45

 

45 mins

2nd  Period

 

8 :45 – 9 :25

 

40 mins

3rd  Period

 

9 :25 – 10:05

 

40 mins

4th  Period

 

10 :05 – 10:45

 

40 mins

 

Break

 

10 :45 – 11:05

 

20 mins

 

5th  Period

 

11 :05 – 11:25

 

40 mins

 

6th  Period

 

11 :45 – 12:30

 

45 mins

 

7th  Period

 

12 :30 – 1:10

 

40 mins

 

8th  Period

 

1 :10 – 1 :50

 

40 mins

 

Note:

  • Monday to Wednesday regular assembly with Values Education programme embedded.
  • Zero period (45 minutes) during Check Point Weeks will be created as follows:

10 minutes from the Assembly, 5 minutes from the 1st period and last six periods.

  • Tutorial Period will be conducted on Thursdays as the last period. It will be created on the same lines given for the creation of Zero Period during Check Point weeks.
  • For classes 9th&10th zero periods during Check Point Weeks will be utilized to make up for short fall in English.
  • Teachers’ timings (Monday to Thursday) 7:35 am till 2:20 pm.
  • Teachers’ timings (Friday) 7:35 am till 12:30 pm

 

 

 

                                                      Winter Timings (2015-2016)

                                          Class – V to XII (Monday to Thursday)

                                                                      (FOR BOYS)

 

 

Periods

Timings

Duration

 

Class Assembly

 

8 :00 – 8 :15

 

15 mins

1st  Period

 

8 :15 – 9 :00

 

45 mins

2nd  Period

 

9 :00 – 9 :40

 

40 mins

3rd  Period

 

9 :40 – 10:20

 

40 mins

4th  Period

 

10 :20 – 11:00

 

40 mins

 

5th  Period

 

11 :00 – 11:40

 

40 mins

 

Break

 

11 :40 – 12:00

 

20mins

 

6th  Period

 

12 :00 – 12:45

 

45mins

 

7th  Period

 

12 :45 – 1:25

 

40 mins

 

8th  Period

 

1 :25 – 2 :05

 

40 mins

 

Note:

  • Monday to  Wednesday regular assembly with Values Education programe embedded.
  • Zero period (45 minutes) during Check Point Weeks will be created as follows:

10 minutes from the Assembly, 5 minutes from the 1st period and last six periods.

  • Tutorial Period will be conducted on Thursdays as the last period. It will be created on the same lines given for the creation of Zero Period during Check Point weeks.
  • For classes 9th&10th,zero periods during Check Point Weeks will be utilized to make up for shortfall in English.
  • Teachers’ timings (Monday to Thursday) 7:50 am till 2:35 pm.
  • Teachers’ timings (Friday)7:50 am till 12:45 pm

 

 

 

                                                      Winter Timings (2015-2016)

                                          Class – V to XII (Monday to Thursday)

                                                                  (FOR GIRLS)

 

 

Periods

Timings

Duration

 

Class Assembly

 

7 :45 – 8 :00

 

15 mins

1st  Period

 

8 :00 – 8 :45

 

45 mins

2nd  Period

 

8 :45 – 9 :25

 

40 mins

3rd  Period

 

9 :25 – 10:05

 

40 mins

4th  Period

 

10 :05 – 10:45

 

40 mins

 

5th  Period

 

10 :45 – 11:25

 

40 mins

 

Break

 

11 :25 – 11:45

 

20 mins

 

6th  Period

 

11 :45 – 12:30

 

45 mins

 

7th  Period

 

12 :30 – 1:10

 

40 mins

 

8th  Period

 

1 :10 – 1 :50

 

40 mins

 

Note:

  • Monday to Wednesday regular assembly with Values Education programme embedded.
  • Zero period (45 minutes) during Check Point Weeks will be created as follows:

10 minutes from the Assembly, 5 minutes from the 1st period and last six periods.

  • Tutorial Period will be conducted on Thursdays as the last period. It will be created on the same lines given for the creation of Zero Period during Check Point weeks.
  • For classes 9th&10th zero periods during Check Point Weeks will be utilized to make up for short fall in English.
  • Teachers’ timings (Monday to Thursday) 7:35 am till 2:20 pm.
  • Teachers’ timings (Friday) 7:35 am till 12:30 pm

 

                                                            Friday Timings (2015-2016)

                                                                             Class – Prep

 

 

 

Periods

Timings

Duration

 

 

Class Assembly

 

 

8 :00 – 8 :05

 

 

05 mins

 

1st  Period

 

 

8 :05 – 8 :45

 

 

40 mins

 

2nd  Period

 

8 :45 – 9 :20

 

35 mins

 

3rd  Period

 

9 :20 – 9 :55

 

35 mins

 

4th  Period

 

9 :55 – 10:30

 

35 mins

 

Break

 

10 :30 – 10:50

 

20 mins

 

5th  Period

 

10 :50 – 11:30

 

40 mins

 

6th  Period

 

11 :30 – 12:05

 

35 mins

 

 

 

 

P.G Timings:      8:30- 12:00

 

K.G Timings:      8:00- 12:00

 

                                                        Friday Timings (2015-2016)

                                                                     Class – I to IV

 

 

 

Periods

Timings

Duration

 

 

Class Assembly

 

 

7 :45 –  7 :50

 

 

05 mins

 

 

1st  Period

 

 

7 :50 – 8 :30

 

 

40 mins

 

2nd  Period

 

8 :30 – 9 :05

 

35 mins

 

3rd  Period

 

9 :05 – 9 :40

 

35 mins

 

4th  Period

 

9 :40 – 10:15

 

35 mins

 

Break

 

10 :15 – 10:30

 

15 mins

 

5th  Period

 

10 :30 – 11:10

 

40 mins

 

6th  Period

 

11 :10 – 11:45

 

35 mins

 

7th  Period

 

11 :45 – 12:20

 

35 mins

 

Note:

 

Class Assembly: Recitation & National Anthem only.

 

 

 

 

                                                    Friday Timings (2015-2016)

                                                               Class – V to XII

                                                                  (FOR BOYS)

 

 

 

Periods

Timings

Duration

 

 

Class Assembly

 

 

8 :00 – 8 :05

 

 

05 mins

 

 

1st  Period

 

 

8 :05 – 8 :45

 

 

40 mins

 

2nd  Period

 

8 :45 – 9 :20

 

35 mins

 

3rd  Period

 

9 :20 – 9 :55

 

35 mins

 

4th  Period

 

9 :55 – 10:30

 

35 mins

 

5th  Period

 

10 :30 – 11:10

 

40 mins

 

Break

 

11 : 10 – 11: 25

 

15 mins

 

6th  Period

 

11 :25 – 12:00

 

35 mins

 

7th  Period

 

12 :00 – 12:35

 

35 mins

 

Note:

 

Class Assembly: Recitation & National Anthem only.

 

                                                         Friday Timings (2015-2016)

                                                                   Class – V to XII

                                                                     (FOR GIRLS)

 

 

 

Periods

Timings

Duration

 

 

Class Assembly

 

 

7 :45 –  7 :50

 

 

05 mins

 

 

1st  Period

 

 

7 :50 – 8 :30

 

 

40 mins

 

2nd  Period

 

8 :30 – 9 :05

 

35 mins

 

3rd  Period

 

9 :05 – 9 :40

 

35 mins

 

4th  Period

 

9 :40 – 10:15

 

35 mins

 

5th  Period

 

10 :15 – 10:55

 

40 mins

 

Break

 

10 :55 – 11:10

 

15 mins

 

6th  Period

 

11 :10 – 11:45

 

35 mins

 

7th  Period

 

11 :45 – 12:20

 

35 mins

 

 

Note:

 

Class Assembly: Recitation & National Anthem only.